GOUDSMID CARIEN STEVENS

WIE BEN IK?

Ik ben Carien Stevens, goudsmid, geboren in 1979 in Groningen. Als klein meisje was ik al vaak bezig met dingen maken, creëren. Het was dan ook een logische stap voor mij om na de middelbare school voor een creatieve opleiding te kiezen.  Ik ging daarna het onderwijs in en heb jaren gewerkt als docente beeldende kunst en vormgeving.

In mijn vrije tijd bleef ik zelf dingen maken, maar ik miste dit erg in mijn werk. Daarom stapte ik in 2011 uit het onderwijs en ging zelf weer de schoolbanken in. Ik begon de opleiding voor Goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven. Na vier jaar hard werken mocht ik op 8 juli 2015 mijn diploma in ontvangst nemen!

Tijdens mijn opleiding en stage heb ik al veel mooie sieraden mogen maken voor anderen, vanaf nu doe ik dat onder mijn eigen naam: Carien Stevens Goudsmid. Wie weet maak ik binnenkort voor u een sieraad op maat, uniek en persoonlijk!

WAT DOE IK?

Een goudsmid richt zich op het maken van sieraden en kleine gebruiksvoorwerpen in edelmetaal, zoals bijvoorbeeld goud en zilver. In de volksmond wordt een goudsmid ook wel edelsmid genoemd, omdat hij/zij werkt met edelmetalen.

Wat mij het meest aanspreekt in het vak van goudsmid is het ambacht. Het met de hand creëren van iets nieuws uit een bestaand materiaal. Door te smeden, smelten, zagen, vijlen en polijsten ontstaat uit een koud metaal een warm en kostbaar sieraad. Diverse technieken, interessante vormen, verschillende metalen, gebruik van edelstenen: een vak met veel uitdaging!

Als goudsmid werk ik graag aan persoonlijke opdrachten. Het contact met een klant, het verwerken van een wens en een emotie in een sieraad, geeft mij ontzettend veel plezier en voldoening. Daarnaast repareer en renoveer ik ook kapotte en oude sieraden.

"Als goudsmid werk ik graag aan persoonlijke opdrachten."

− Carien Stevens

"Wat mij het meest aanspreekt in het vak van goudsmid is het ambacht"

− Carien Stevens